Kako bismo unaprijedili ukupnu turističku ponudu i doprinijeli razvoju turističkog proizvoda, u 2022. organizirat ćemo prvu regionalnu manifestaciju o budućnosti kontinentalnog turizma u Varaždinskoj županiji i šire – FU(TURIZAM).

Prema Hrvatskom jezičnom savjetniku riječ „futurizam“ nosi sljedeće značenje: „teorija umjetnosti i života; oslikava i zalaže se za masovno tržište, globalnu komunikaciju, strojeve i novu tehnologiju koja će promijeniti izgled svijeta i postojeću kulturu“. Ideja manifestacije je organizirati jednodnevni događaj s naglaskom na budućnost turizma u Gradu Varaždinu.

Ciljevi projekta

Ciljevi koje namjeravamo ostvariti provedbom predloženog projekta:

  1. Održati 6 besplatnih radionica na temu kontinentalnog turizma. Predavači će biti iz domene lokalnih OPG-ova, malih iznajmljivača, promotora turizma, marketinških agencija i slično.
  2. Izradit ćemo web stranicu manifestacije (FU)TURIZAM.
  3. Organizirat ćemo veliki nagradni natječaj za sve sudionike manifestacije.
  4. U aktivnosti projekta planiramo uključiti ukupno najmanje 200 sudionika.
  5. Promovirat ćemo Grad Varaždina kao turističku destinaciju kroz najmanje 10 objavljenih članaka u medijima i 5 radijskih reklama.

Zbog velike promocije u javnosti ova će manifestacija povećati vidljivost Grada Varaždina kao turističke destinacije na hrvatskoj karti turizma te doprinijeti stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Grada Varaždina.

Osim toga, te će aktivnosti doprinijeti umrežavanju ponuđača turističkih usluga i proizvoda, što nam je jedan od ciljeva, budući da će njihove bolje konekcije rezultirati novim suradnjama i prijavama na EU projektne natječaje.

Iako bi ovo bila prva manifestacija takvog tipa, planiranu manifestaciju planiramo provoditi jednom godišnje i u budućnosti te s vremenom u organizaciju uključiti partnere.

(FU)TURIZAM:

futurizam-webfuturizam-facebookfuturizam-instagram

 

 

POGLEDAJ KONFERENCIJU:

youtube_web_liderum

Razdoblje provedbe projekta: 01.08.2022.-30.11.2022.

Ukupna vrijednost projekta: 89.000 kuna

Sufinanciranje: Grad Varaždin, 10.000 kuna, ostalo: članarine udruge i donacije