Predstavljamo vam novi projekt Udruge!

Predstavljamo vam novi projekt Udruge!

“Postani poželjan poslodavac” naziv je novog projekta Poduzetničke udruge Liderum, koji provodimo od 1. svibnja 2023. do 15. prosinca 2023.

Opće je poznato kako mnoga poduzeća u Hrvatskoj imaju problema s pronalaženjem i zadržavanjem kvalitetne radne snage. Mnogo je razloga tome: od masovnog iseljavanja mlađeg stanovništva u inozemstvo, toga da potencijalni zaposlenici mogu birati gdje će se zaposliti jer nezaposlenost bilježi rekordno nisku stopu, do toga da sami poslodavci nemaju razvijene adekvatne programe za privlačenje i zadržavanje zaposlenika.

„Postani poželjan poslodavac“ je projekt čiji je cilj ojačati kompetencije poduzetnika s područja Varaždinske županije kako bi kreirali vlastite programe za privlačenje i zadržavanje kvalitetnih zaposlenika.

Ciljevi projekta:

  • Ojačati kompetencije poduzetnika o brendiranju firme kao poželjnog poslodavca
  • Osmisliti program edukacije za poduzetnike koji žele ojačati kompetencije brendiranja poduzeća kao poželjnog poslodavca
  • Napraviti javni natječaj za poduzeća koja bi ušla u program
  • Odabrati najmanje 14 polaznika
  • Svaki polaznik će na kraju edukativnog programa imati kostur strategije brenda poslodavca

Ako ste poduzetnik s područja Varaždinske županije koji zapošljava najmanje jednu osobu te ima problem s privlačenjem i zadržavanjem zaposlenika, svakako nas pomno pratite jer ćemo uskoro objaviti natječaj za poduzeća koja će ući u ovaj hvale vrijedan program.