Ogroman interes za prvu konferenciju (FU)TURIZAM

Ogroman interes za prvu konferenciju (FU)TURIZAM

U multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin, 29. rujna 2022., u organizaciji Poduzetničke udruge Liderum, održana je konferencija (FU)TURIZAM. 

U jednom danu, na jednom mjestu, 60-ak prisutnih gostiju (i još toliko prisutnih putem live streama) imalo je prilike čuti iskustva i najnovije prakse iz kontinentalnog turizma, s naglaskom na održivom turizmu. Ukupno šest predavača, na konferenciji je podijelilo vlastita iskustva koja imaju o turizmu. Svojim zanimljivim izlaganjima, potaknuli su prisutne na raspravu, a konačni zaključak bio je da Međimurska i Varaždinska županija trebaju premostiti jal i udružiti se u turističkoj ponudi, jer ono što strane turiste zadržava u kućama za odmor više od 2-3 noćenja, je zapravo potraga za lokalnim zanimljivostima i do 50-ak kilometara oko jedinice u kojoj su smješteni.

Panelisti konferencije imali su prilike ocijeniti trenutno stanje kontinentalnog turizma RH te iznenadili visokom ocjenom sedam (7). Mr. sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije, pojasnio je: „Iako smo prva generacija koja se bavi turizmom, puno toga se već napravilo. Na dobrom smo putu, dali smo kontinentalnom turizmu boju, a sada trebamo još poraditi na lokalnoj ponudi i autentičnosti, odnosno dati turističkoj ponudi veličinu.“ 

Pokrovitelj ove gospodarsko-turističke manifestacije je Grad Varaždin s iznosom od 10.000 kuna.

Iduću konferenciju održat ćemo na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2023. godine.